Acasa » Amenajarea Dormitorului » Montaj Sifonier Dormitor

0

Un element de mobila prezent si necesar este sifonierul, asezat langa un perete in dormitor, de preferinta cel mai mare. Sa vedem cum se monteaza!
Mai intai numaram ca avem toate pachetele necesare. Blaturi de PAL sau MDF, oglinzi, placaje.
Accesoriile de montaj sunt toate puse la un loc: suruburi de mobila, cepuri de lemn, sine de sertare, mecanisme de prindere.
Identificam peretii laterali, ei vor trebui sa incapa culcat in camera pe podea.

Montare Cadru Sifonier Dormitor

Ca mobila de dormitor, cand cautam un sifonier il vrem cat mai incapator pentru spatiul disponibil. Concepute pentru amenajari de dormitoare practice, sifonierele au un design modular, fiind asamblate la fata locului.
Daca pe viitor dorim reamenajarea camerei, zugravirea sau mutarea sifonierului, acesta se demonteaza si se asambleaza la noua destinatie. In cele ce urmeaza, va prezentam cum se asambleaza cadrul unui sifonier de dormitor.

Sa incepem! Cu schita in fata, daca o avem, identificam blaturile care compun sifonierul. Ca accesorii sunt elementele de prindere, balamalele, manerele.

Partea de jos este compusa din doua blaturi care prind intre ele un perete vertical de mijloc.
Asezam peretele de mijloc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montare Usi Sifonier la Mobila de Dormitor

Continuam lucrarea de amenajare a dormitorului cu finalizarea sifonierului.
Am ajuns la usi. Dupa ce cadrul sifonierului este gata putem monta usile.
In usa balamaua se prinde intr-o gaura cu diametrul de 30 mm iar pe peretele sifonierului se prinde in suruburi la nivelul blatului.
Strangem suruburile de fixare ale balamalei.

 

 

 

 

 

 

Montare Sertare Sifonier la Mobila Dormitor

Mergem mai departe, cu sertarele. In episodul anterior de amenajari interioare cu mobilier am vazut cum se monteaza cadrul unui sifonier de dormitor . Acum a venit vremea sertarelor.
Incepem cu peretii sertarului. Se imbina intre ei cu suruburi de mobila. Peretii sunt din PAL.
Se realizeaza un cadru din patru laturi.
Trei dintre laturi au sapate un sant. In el intra blatul care sustine lucrurile din sertar. Blatul are o grosime de 2-3 mm si se introduce prin latura din fata a sertarului.
Dormitorul reprezinta un spatiu in care avem nevoie sa depozitam haine. Sertarele sifonierului trebuie sa fie destul de mari ca sa acopere necesitatile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montare Usi Sifonier cu Oglinzi

Si am ajuns la ultima etapa de amenajare a unui sifonier de dormitor: usile. Ca sa se armonizeze mobila cu design-ul interior al apartamentului , usile au oglinzi si contin un model ondulat.
Sa pornim la treaba. Sifonierul are patru usi, doua laterale inalte si doua mai mici cu oglinda in mijloc. Identificam usile laterale in pachetele care au sosit.
Din pachetul cu accesorii de montaj luam balamalele.
Balamalele se prind in usi in locasuri circulare taiate cu o freza de lemn speciala.
Fabrica de mobila realizeaza toate taieturile si gaurile, montajul se face in dormitor.

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

*